Categorie archief: 2013

Update 2013

Wat hebben we allemaal gedaan in 2013.

– Bij gehandicaptenmanege Stal Balans heeft Zeeuws toppaard Riana een paar maanden op stal gestaan.

– Zeeuws sportgala was een avond waarbij Stichting Sportief Geloven goed aanwezig was, hierbij is er gesproken met diverse para-talenten.

– Presentatie op Kampus, het jaarlijkse kamp van Vrij Evangelische Jongeren Organisatie’s uit heel Nederland, over de Stichting Sportief Geloven. Tijdens het kamp was SSG het doel om geld voor op te halen, zondag is dit overhandigd.

– Hulsterloo was internationaal Para-dressuur evenement. Hier is veel voorlichting gegeven over “Hoe en waar je laten classificeren”.

– De maanden hierna is er veel telefonisch contact geweest met drie amazones, waarvan er twee zich hebben laten classificeren in 2013.

– Roelstoeldansers Remco en Celestine hebben gedanst op het Wereld Kampioenschap in Tokyo. De Stichting heeft hun overnachtingen in Tokyo ondersteund.

–  jaarverslag Stichting Sportief Geloven 2013.

Sportplein Para-sporten

Op zes december werd aandacht besteed aan de Para-sport tijdens een sportplein. Dit werd gehouden bij het CIOS, mbo sport opleiding, wat al weer 25 jaar bestaat.

Tijdens deze middag waren er vijf Zeeuwse topsporters, waarvan Tessa er één was, uitgenodigd. Dolf Roks was presentator en interviewde de sporters over hun sport prestaties, ervaringen, doelen en wensen.

 

Sponsoring rolstoel dansers

RemcoCelestine.1

Een mooie reactie van Remco en Celestine.

“Wij willen graag de Stichting Sportief Geloven bedanken voor hun steun die ze ons hebben gegeven.

Tijdens onze deelname aan het Wereld Kampioenschap 2013 rolstoeldansen in Tokyo Japan heeft de stichting ons geholpen met een aantal overnachtingen.

Het spreekt voor zich dat een goede voorbereiding nodig is om optimaal te kunnen presteren tijdens een sportief evenement. Dat daar een goede nachtrust niet bij mag ontbreken, spreekt voor zich. Mede door deze voorbereiding hebben wij, in een enorm sterk deelnemersveld, een prachtige 10e plaats kunnen bereiken.

We zijn erg blij met de steun die wij krijgen van de Stichting Sportief Geloven en hopen nog een lange tijd samen te kunnen werken.”

Met sportieve groeten,

Remco van Sabben

Celestine Zegers

 

Rolstoeldansen op het WK 2013 in Tokyo

Rolstoeldansen op het WK 2013 in Tokyo

 

 

Para Games Breda

Twaalf en dertien oktober waren de Para Games in Breda. De Para-dresuur werd verreden in Prinsenbeek. Hier nam één amazone deel die het traject reeds afgerond had, van de classificatie. Zij was ook één van de amazones waar dit jaar contact mee was behouden, na Roosendaal en Hulsterloo. Tijdens deze wedstrijd heeft zij goed gepresteerd en nu hopen wij zeer dat ze door zal gaan, ondanks de verre afstanden naar wedstrijden.

Contact leggen tijdens wedstrijd Hulsterloo

één tot vier augustus werd in het Belgische Hulsterloo, Nieuw Namen een internationale wedstrijd gehouden voor de Para-dressuur.

Tessa nam zelf deel aan deze wedstrijd. Hier is gesproken met amazones die de keuze hebben gemaakt om zich bij de para-dressuur te laten classificeren. Dit moet gedaan worden voordat je kan starten. Enkel de ins en outs over het classificeren zijn uitgeschreven, want dit kan per persoon verschillen.

Het mooie is wel dat er drie Zeeuwse amazones zijn die zich al hebben aangemeld voor de nationale classificatie.

 

Paralympisch paard werkt bij gehandicaptenmanege Balans

De merrie Riana heeft veel internationale en nationale wedstrijden gewonnen. Zo won zij in 2010: Zilver op NK, eerste reserve voor de Wereld Kampioenschappen in Kentucky (USA) en won Goud op Jumping Indoor Maastricht.

In 2011: Zilver op NK, deelname aan het Europees Kampioenschap waarbij ze met het team 4e werd en in de kür op muziek finale net geen, op 0,5 punt verschil met, brons behaalde.

In 2012: Uitgezonden naar Girona (Spanje) hier won ze zilver en brons, in Moorsele (België) twee maal zilver en in Mannheim (Duitsland) won ze brons en een 6e prijs in de finale. Daarna werd ze gevraagd als eerste reserve voor het Nederlandse team voor de Paralympics in Londen.

Begin 2013 is Riana voor zes maanden gaan werken bij gehandicaptenmanege stal Balans in Dreischor. Ze heeft een goed karakter waarbij ze zich aan past met betrekking tot kinderen en gehandicapten.
Stal Balans

VEJO Kampus sponsort de stichting

In juni houden vrijwel alle VEJO’s (Vrij Evangelische Jeugd Organisatie) uit Nederland een gezamenlijk kamp in Zeewolde.

Elk jaar hebben ze een actie, waarbij er geld wordt ingezameld voor een stichting. Tijdens Kampus 2012 gaf Tessa een presentatie over haar ongeval, Geloof, hoop en liefde voor de sport. Want een paar maanden later zouden de Paralympics in Londen zijn. Toen heeft de organisatie verteld dat ze besloten hadden dat Stichting Sportief Geloven het doel voor 2013 was.

Tijdens Kampus 2013 waren we uitgenodigd om te vertellen wat wij als stichting doen. Hier heeft Tessa, met powerpoint presentatie gemaakt door secretaris Jan, een presentatie gegeven over de stichting.

Dit heeft erg aangesproken, want de aangepaste sport wordt steeds bekender. En het is niet meer ‘vreemd’ als je een beperking hebt, waardoor je het niet meer hoeft te verbergen.

Het uiteindelijke bedrag wat gedoneerd is was werkelijk fantastisch. Niemand had dit verwacht.

Tijdens Kampus 2014 zullen er bestuursleden vertellen wat er met de donatie is gebeurd.

Contact leggen tijdens wedstrijd Roosendaal

Vijftien tot en met achttien mei werd in Roosendaal een internationale wedstrijd gehouden voor de Para-dressuur. Voorafgaand aan deze wedstrijd waren er verschillende ruiters en amazones die Tessa hierover gebeld hadden, zij was hierbij ons contactpersoon en ervaringsdeskundige.

 

Tessa nam zelf deel aan deze wedstrijd. Hier is gesproken met ruiters en amazones die overwegen bij de para-dressuur zich te willen laten classificeren. Dit moet gedaan worden voordat je kan starten.

Zeeuws Topsport Gala

In februari werd het Zeeuws Topsport Gala in de Mythe te Goes gehouden. Ook hier waren bestuursleden van de Stichting aanwezig.

Bestuurslid Tessa was zelf één van de genomineerde Topsporters in rubriek ‘lichamelijke beperking’. Ze eindigde eervol achter Kees-Jan van der Klooster.

Hier waren wij mede aanwezig om met sporters en belangstellenden te spreken.

 

Paardrijden voor geestelijk gehandicapten

Op 6 januari promootte Tessa de Stichting bij de “paardrijden voor geestelijk gehandicapten” in Nieuw en Sint Joosland.

Dit gebeurde, deze keer door niet zelf een show te rijden, maar juist tussen de mensen contacten te leggen en over de Stichting Sportief Geloven te vertellen.