Maandelijks archief: maart 2014

Help de gehandicapten sporters met car(poolen)

Als stichting kregen wij vaak te horen dat het deelnemen van Para Dressuur wedstrijden een hele onderneming is, zeker vanuit Zeeland. Dit omdat er problemen zijn met het vervoer en begeleiding. En als de enthousiaste ruiters na een paar wedstrijd maar moeten stoppen door vervoerprobleem, dan is dit toch super zonde!

Als een reguliere sporter, zoals Laurens van Lieren, een vervoer probleem zou hebben dan staat ineens half Zeeland voor hem klaar met wagen en begeleiding! Hoezo de aangepaste sport is gelijk aan de reguliere sport?

Maar de aangepaste Para sport doet echt niet onder voor deze reguliere sport, zo beamen mensen die wel eens mee naar wedstrijd zijn gegaan. Daarbij komt dat de reguliere sport gesponsord wordt en de aangepaste sporters alles zelf moeten bekostigen. En dan praat je niet alleen over vervoer, maar ook over kleding, materiaal en verzorging.

Daarom is het samen vervoeren met een paardenwagen, het Car(Poolen) een super idee welke ontstaan is. Want hier kunnen twee paarden of ponies in en zo kan er ge-carpoold worden.

We maken de Gehandicapten dressuur wel bekender, maar als er geen mogelijkheid is om deze grote drempel lager te maken dan is het erg jammer. Want hier kunnen twee paarden of ponies in en zo kan er ge-carpoold worden en nemen we elkaar mee naar wedstrijden, veel gezelliger en beter door de handicaps.

Nu zijn wij potentiële sponsoren aan het benaderen, want wij hebben het geld niet op de rekening staan en er zijn nog andere Para sporten die wij ondersteunen! Wel hebben wij een tweedehands wagen gevonden, die in goede staat is en waar het bedrijf een mooi bedrag van heeft gemaakt. Toch kost de wagen er nog wel €30.000,- inclusief btw.                                                                                                                                                Hierbij een foto van de potentiële wagen, maar als u een andere en wel goedkopere goede wagen weet houden wij ons aanbevolen!

IMG_2400

De belangen van de stichting zijn om de aangepaste sport in Zeeland groter te maken en voor meer mensen toegankelijk!

Alle bedragen,  klein of groot, is welkom. Wie het kleine niet eert is het grote niet weert!

Voor meer informatie kunt u ons emailen: stichtingsportiefgeloven@gmail.com

Bekendheid geven aan Para sporten in Zeeland

De Para sporten worden al wel bekender in Nederland , maar nu wensen wij hier nog extra publiciteit aan te geven.

Dit kan door een presentatie te geven, show onderdelen te organiseren of met een paard een clinique te verzorgen.

Doordat Tessa hier bekendheid aan heeft gegeven is zij uitgenodigd bij verschillende paardensport wedstrijden en dagen voor gehandicapten.

 

Weet u wellicht nog een evenement waarbij wij een mooie show kunnen geven, voor de bekendheid van de Para sport, neem contact op met ons!